Talanderwandeling: oase van rust

Nu zo’n 51 jaar geleden gaf de zon heerlijke warmte van 23,5 °C op dezelfde datum als vandaag de 29ste, en was daarmee de hoogste maximumtemperatuur ooit in de maand maart is gemeten.

Vandaag zal het zeker niet die richting uitgaan, alhoewel het toch best wel zonnig lekker aanvoelt. Ideaal wandelweer zou ik zo zeggen. Dus besluiten wij de richting van Turnhout te rijden om via uitgestippelde knooppunten een elf kilometer-lange natuurwandeling te genieten.

Een buitengewone zonnig doordeweekse vrijdag waarbij tijdens heel onze wandeling, buiten enkele fietsers, geen enkele wandelaar hebben ontmoet. Het is een aanrader voor iedereen die van uiterste rust kan houden, zot is van vogelgezang en net zoals wij, ook hoopten om een everzwijn te zien.

Het hele gebied is aan een grondige herstructurering bezig waarbij uitheemse soorten bomen worden gerooid om plaats te maken voor de plantengroei en vegetatie die eigen is aan de streek. Heide krijgt alzo ook terug de kans om tot haar recht te komen.

Voor wie ook eens zin heeft deze wandeling te willen beleven in de ruime zin van natuur in al haar vormen, ik kan het ten stelligste aanbevelen. Met als vertrekpunt en tevens parkeermogelijkheid: De Lusthoven 88 te Arendonk. Te volgen knooppunten: 1 – 2 – 90 – 97 – 10 – 9 – 8 – 6 – 3 – 4 – 1. En dit is goed voor een elf kilometer puur gezonde natuurwandeling. Wel even meegeven, vertrek niet met de wandeling zoals wij deden gisteren, om 15 uur, want het fotograferen onderweg vergt tijd, een pauze voor de lunch evenzeer. Voor je ‘t weet is de zon aan zijn ondergaan bezig en hebben we nog enkele kilometers voor de boeg in de pikkedonker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *