Slechtvalk bezorgt whiplash

Het moment was aangebroken om de vier jongen van de slechtvalk te gaan ringen. Dit werd in het jasje gegoten van een evenement dat georganiseerd was door de v.z.w Natuurpunt. Zo konden leden en andere geïnteresseerden een kijkje gaan nemen. In 2017 werd in de nestkast een webcam gemonteerd nabij de 70 meter hoge oude schoorsteen van Agfa Gevaert te Mortsel.

Verscheidene statieven stonden opgesteld met daarop een verscheidenheid aan sterk versterkende lenzen en loepen. Het was een ware lust voor het oog, want zonder waren ze nauwelijks waar te nemen. Ik heb mij die dag echt vermaakt met een poging tot het fotograferen van deze toch wel bijzonder vogels en hun dolle vlucht. Het was geen als vanzelfsprekende klus. De gloednieuwe Nikon Coolpix P900 had ik gekregen de dag nadat ik op pensioen ging. Ik was mijn Coolpix S9900 gewoon, en dacht dat zijn grotere broer ook goed in de hand zou liggen. Maar daar vergiste ik me wel degelijk. Gelukkig had ik het statief meegenomen, wat het fotograferen op lange afstand vergemakkelijkte.

Zoals ik reeds wist te vertellen over de webcam in de nestkast, is het alle dagen een plezier om kijken hoe het nieuwe leven van de 4 jonge slechtvalken evolueert. Dit is een lieve lust, dat de tijd doet voorbij vliegen.