Stiltepad wandeling te Weert

De route instelling in de auto om ons naar het startpunt te begeven, gaf ik volgende gegevens in: Scheldestraat 18 te Weert – Bornem. Buiten het sporadisch lawaai van een grasmaaier of andere werkzaamheden in de natuur, is deze regio een echte aanrader indien u, net zoals wij op zoek waren naar echte stilte. Een doordeweekse dag is uitgelezen, want dan valt het wielertoerisme best mee, dan indien je kiezen zou voor een dag in het weekend.

Een officieel stiltegebied waar je dus uitsluitend streekeigen geluiden van de natuur en de mens hoort. Hier bevinden wij ons in de polders van Bornem, en aldus doorkruist dit stiltepad de Scheldevallei, beschreven in het wandelnetwerk: In het land van Stille Waters. Indien jij meer toeristische info wil, bezoek dan de site van Scheldeland.

Naast de taverne Oud Gemeentehuis is er een parking voorzien waar enkele bomen voor schaduw kunnen zorgen. Wij verkozen onze wagen hier te parkeren in plaats van aan het vertrekpunt van deze wandeling. Ik wil wel even meegeven, mocht je na de wandeling een grote honger hebben, is het aangeraden -alvorens op pad te trekken- een tafel te reserveren in de taverne. Wij waren ons niet bewust dat het op zo’n simpele maandag overvol ging zijn. Een glaasje drinken met versnapering, dat ging nog net.

Niet ver van de parking gingen wij richting het streekmuseum De Zilverreiger waar deze wandeling van 9 km aan knooppunt 23 van start gaat. Het basistraject is als volgt: 23 – 44 – 45 – 47 – 48 – 49 – 32 – 31 – 30 – 48 – 47 – 46 – 24 en tenslotte 23, om terug aan het vertrekpunt aan te komen. Mogelijkheid bestaat wel om eventueel een verkort traject van 5,4 km te doen: 23 – 44 – 45 – 47 – 46 – 24 – 23.

De bewegwijzering is vrij eenvoudig te herkennen aan rechthoekig, rood-witte borden op korte palen met vermelding van van de nummers en richting. Het wandelen op de Scheldedijk is verhard, maar de landelijke paden zijn eerder zanderig of soms modderig. Het landschap is afwisselend, zoals te zien is op de fotoreeks.

Aan knooppunt 44 is de mogelijkheid om iets te nuttigen in het restaurant De Narren. Picknicken kan tussen KP 46 en 24.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *